Dennis Masselink FFP
DM
Linkedin
Twitter

Over de ondernemer
Drijvende kracht achter Adviescentrum Pensioenen is Dennis Masselink.

“Reeds lange tijd ben ik actief op het gebied van pensioenen en financiële planning. De laatste jaren heb ik me sterk gespecialiseerd in met name collectief pensioen. Mijn uitdaging is om de complexe pensioenmaterie voor de ondernemer, ondernemingsraad en de deelnemers te vertalen in begrijpelijke taal”

Op welke manier wordt het kennisnivo op peil gehouden?
“Behalve de vanuit de overheid en de Federatie Financieel Planners verplichte Permanente Educatie is het natuurlijk van belang om continu up-to-date te blijven over de meest recente ontwikkelingen. Veel lezen dus in wetgeving, besluiten van de belastingdienst en zorgen dat je op de hoogte blijft  van de politieke ontwikkelingen.

Het gehele jaar ben ik actief als docent op het gebied van pensioenen. Dit zijn opleidingen en trainingen voor pensioenconsultants maar ook opleidingen voor ondernemingsraden, werkgevers en accountants. Dit zorgt ervoor dat je scherp blijft. Bovendien is het erg leuk om te doen!”

Wat is het leukste aan je vak?
“Juist de constant wijzigende wetgeving maakt het vak erg leuk! Hierbij zijn dan zowel fiscale, juridische (o.a. arbeidsrecht) maar ook rekentechnische (actuariële) aspecten van belang om de risico’s en de gevolgen voor zowel werkgever, werknemer en de DGA inzichtelijk te maken”